Presentinslagning – Kuvertvikning

Jag ÄLSKAR att slå in paket. Framförallt runt jul, när man köpt nytt fint julpapper (årets favorit är Lagerhaus naturpapper med granbarrsmönster!) och nya fina snören, och sitter med en hel hög paket som ska slås in. Igår när jag skulle slå in pappas fars dag-present slog det mig att jag kunde göra en grej av det här på bloggen, så nu har jag skapat kategorin ”Slå in”. Där kommer jag visa lite olika typer av presentinslagning och bra grejer att använda sig av. Tyvärr kom jag på det lite sent på dagen och fick kämpa mot det försvinnande ljuset, så jag kunde inte vara så noga som jag ville när jag fotade. Men men, här kommer en steg-för-steg-guide på vad jag kallar för kuvertvikning. Har ingen aning om det har ett officiellt namn, men det ser ut som ett kuvert när paketet är klart, så jag tycker det passar bra.

1. Börja med att plocka fram allt ni behöver. Essentials för mig är naturpapper och natursnöre. Jag gillar styvheten i pappret bättre än sånt där glansigt, tunt papper, och täcker det betydligt bättre. Just det här är från Panduro, och är dessutom miljömärkt med EU Ecolabel! Snörena är från Granit, det svarta är hampa och det svartvita är bomull. Tejpen är papperstejp, också den kommer från Granit. Jag är även ett stort fan av labelmakers. Jag har både den här och den som heter Junior. De blir lite olika, och jag föredrar hur Junior matar fram bokstäverna, men den på bilden har fler tecken. Och är snyggare.. De finns att köpa lite överallt. Tror mina är från Clas Ohlson. Saxen är ett gammalt loppisfynd, men den är vass som tusan!

presentinslagning

2. Mät upp rätt mängd papper och klipp till. Det är onödigt att ta mer papper än vad som behövs av två anledningar: det blir svårare att vika pappret snyggt om det är många lager och det är totalt slöseri med papper att snurra in paketet 400 varv när det räcker med ett, plus lite marginal för att täcka allt. För att det ska bli rakt brukar jag vika pappret efter jag mätt ut, och klippa i vecket.

presentinslagning

3. Vik över pappret så att det möts ungefär på mitten, det är inte jättenoga, och tejpa fast. Vik sedan in hörnen, på båda sidorna så att det bildas en spets på mitten. Här är det också viktigt att ni inte tagit för mycket papper, det behövs mindre än man tror. Ju mindre papper desto kortare blir ”kuvertfliken”.

presentinslagning

4. Vik över kanterna så att de bildar ett kuvertmönster, fäst den övre kanten med tejp. Det kan vara lite tricky att få till kanterna snyggt, försök att vika in dem försiktigt innan ni trycker till och skapar skarpa veck. Alternativ: är den övre kuvertfliken kortare, så att den slutar på ovansidan av paketet, kan ni använda labelmakern och fästa med etiketten istället för tejp.

presentinslagning

5. Snurra runt snöret/snörena och fäst som önskat. Jag körde en traditionell rosett.

presentinslagning

Klart!

Din e-mailadress publiceras eller delas aldrig. De markerade fälten måste fyllas i *

*

*

DELA PÅ FACEBOOK|TWITTRA LÄNK|PINNA BILDER|BLOGLOVIN'